سفارش تبلیغ
صبا ویژن

انسان موجودی است اجتماعی و در اجتماع است که می تواند به حیات توأم با تکامل خود ادامه دهد. لذا زندگی در اجتماعی وابسته به هم، بدون قبول مسئولیت بی معناست. به همین دلیل نمی توان در یک جامعه زندگی کرد و از کنار مسائلی که سلامت آن را به خطر می اندازد بی تفاوت گذشت. زیرا در جامعه ای که سرنوشت اعضایش به هم پیوسته است، تنها با سلامت جامعه می توان سالم ماند و امر به معروف و نهی از منکر بزرگترین ضامن سلامت جامعه است.

امر بهع معروف

در دین مبین اسلام امر به معروف و نهی از منکر یک وظیفه ی همگانی است. به عبارتی دیگر نظارتی عمومی بر جامعه است و لازمه ی اجرای صحیح آن توسط آحاد افراد جامعه، مبتنی بر شناخت مصادیق معروف و منکر است تا بر اساس آگاهی و شناخت صحیح امر به معروف نموده و یا مرتکب منکری را نهی کنند.

تاریخ بشری گواه آن است که انسان همواره لباس می پوشیده و به مرور زمان به لباس خویش تنوع بخشیده است؛ به طور یکه در حال حاضر، لباس و وسایل تولید آن، به قدر توسعه یافته است که با گذشته قابل مقایسه نیست، هر چند برخی جنبه های فرعی لباس به شکلی نامطلوب و زننده رواج یافته است که متأسفانه فلسفه اصلی لباس و پوشش را تحت الشعاع خویش قرار داده است.

بی شک، در عصر ما که برخی نام آن را«عصر برهنگی و آزادی جنسی» گذارده اند و افراد غرب زده بی بند و باری زن را حق او می دانند، سخن گفتن از حجاب برای عده ای ناخوشایند و برای برخی دیگر افسانه ای شیرین به شمار می رود که به زمان های بسیار گذشته تعلق دارد.

بی حجابی1 

اما مفاسد عدیده و مشکلات گوناگون فردی و اجتماعی که به موجب همین برهنگی و آزادی جنسی پدید آمده، باعث گردیده که گوش شنوایی برای شنیدن این سخنان به وجود آید و توجه به مقوله ی حجاب، بیشتر شود.

برهنگی زنان که تبعاً مسائلی چون آرایش و عشوه گری را به دنبال دارد، مردان جامعه، خاصه جوانان را در تحریک دائمی قرار می دهد و همین امر موجب بروز هیجان های عصبی وامراض گوناگون روانی می شود. ضمن این که غریزه جنسی در آدمی نیرومند ترین و ریشه دارترین نیروی جسمی و روانی است و در طول تاریخ چه بسیار جنایات هولناک و حوادث مرگ باری که به سبب همین غریزه بروز نموده است؛ تا آنجا که برخی گفتند: «هیچ حادثه ی مهمی را پیدا نمی کنید، مگر این که رد پای زنی در آن وجود دارد.

با حجاب

پس حجاب موجب جلوگیری از بروز بسیاری از حوادث و جنایات می شود و در عمل، به سلامت و امنیت جامعه کمک شایانی می کند. آمار های قطعی و مستند نشان می دهد که با افزایش برهنگی در جهان، طلاق و از هم گسیختگی در زندگی زناشویی نیز روند به رشدی داشته است. در جامعه ای که زن- حداقل در مرحله غیر آمیزش جنسی- به عنوان کالایی برای تبلیغات اقتصادی به کار گرفته می شود، پیمان زناشویی به قداست خانواده دیگر مفهومی نمی تواند داشته باشد. از این رو، حجاب عامل مهمی در حفظ پیمان مقدس زناشویی به شمار می رود.

یکی دیگر از فلسفه های مهم حجاب، جلوگیری از گسترش فحشا در جامعه و ممانعت از شکل گیری فرزندان نامشروع است که مطمئناً مصونیت نظام اجتماعی را در پی خواهد داشت.

مسئله ی ابتذال و تباهی شخصیت زن، از نکات بسیار مهم و مورد توجه در بحث حجاب است. وقتی جامعه ای زن را با اندام برهنه بخواهد، طبیعی است که هر روز تقاضای آرایش بیشتر و خود نمایی افزون تری را نیز از او دارد.

قرآن و حجاب

عده ای هستند که به ظاهر نمی توانند منکر قرآن و دستورات آن شوند، به همین دلیل می گویند که کجای قرآن در مورد حجاب زنان سخن به میان آمده است. این گونه افراد غافل اند از این که بسیاری از احکام شریعت از گفتار معصومین(علیهم السلام) و روایات اسلامی به دست می آید. با این حال، قرآنت کریم در مورد مسئله ی حجاب مطالب مفید و راهگشایی را مطرح کرده است.

در سوره مبارکه نور آیه 30 می خوانیم: « به مؤمنان بگو چشم های خود را (از نگاه به نامحرمان) فرو گیرند و عفاف خود را حفظ کنند. این برای آنان پاکیزه تر است. همانا خداوند از آنچه انجام می دهید، آگاه است».

نگاه هوس آلود 

از جمله اموری که در احادیث ما بسیار مورد توجه قرار گرفته، نکوهش نگاه هوس آلود به زنان نامحرم یا چشم چرانی است. نکوهش این موضوع، به معنای دعوت به رعایت حجاب از سوی زنان است و در واقع، از یک سو به مردان امر می کند که از نگاه شهوت انگیز به زنان نامحرم بپرهیزند و از سوی دیگر، به زنان توصیه می نماید که حجاب خود را رعایت کنند تا مردان مجال نگاه کردن به آنان را پیدا نکنند.

ضمن این که به این نکته ی مهم اشاره می کند که تمامی انحرافات اخلاقی و گناهان مربوط به این حوزه، از همین چشم چرانی شروع می شود و نگاه هوس آلود به زن، مقدمه وارد شدن در پرتگاه خطاها و گناهان دیگر را فراهم می سازد.

امام صادق(ع) در توصیف چنین نگاهی می فرماید: « نگاه، تیری از تیرهای زهر آلود شیطان است و چه بسا یک نگاه کوتاه، حسرت و اندوه طولانی را به همراه خواهد داشت».

 شهدا شرمنده ایم

 

مجموعه‌ی وصیت نامه‌های شهدا درباره‌ی حجاب

 

شهدا و حجاب

  1)« خواهران ما در حالى که چادر خود را محکم برگرفته‏اند و خود را هم چون فاطمه و زینب حفظ می ‏کنند... هدف‏دار در جامعه حاضرشده‏اند.» (رییس جمهور شهید محمد على رجایى)     

2)«اى خواهرم: قبل از هر چیز استعمار از سیاهى چادر تو می ‏ترسد تاسرخى خون من.» (شهید محمد حسن جعفرزاده)        

3) «مادرم... من با حجاب و عزت نفس و فداکارى شما رشد پیدا کردم.» (شهید غلامرضا عسگرى)        

4)«شما خواهرانم و مادرانم: حجاب شما جامعه را از فساد به سوى‏معنویت و صفا مى‏کشاند.» (شهید على رضائیان)          

5) «از خواهران گرامى خواهشمندم که حجاب خود را حفظ کنند، زیرا که‏حجاب خون‏بهاى شهیدان است.»  (شهید على روحى نجفى)        

6)«و تو اى خواهر دینى‏ام: چادر سیاهى که تو را احاطه کرده است ازخون سرخ من کوبنده تر است.» (شهید عبدالله محمودى)         

7)«خواهر مسلمان: حجاب شما موجب حفظ نگاه برادران خواهد شد. برادرمسلمان: بى‏اعتنایى شما و حفظ نگاه شما موجب حجاب خواهران خواهدشد.» (شهید على اصغر پور فرح آبادى) 

خواهرم حجابت

8)«به پهلوى شکسته فاطمه زهرا(س) قسمتان می دهم که، حجاب را حجاب ‏را، حجاب را، رعایت کنید.». (شهید حمید رستمى)          

9) «خواهرم: حجاب تو مشت محکمى بر دهان منافقین و دشمنان اسلام مى زند.»  (شهید بهرام یادگارى)          

10)«یک دختر نجیب باید باحجاب باشد.»  (شهید صادق مهدى پور)          

11)«از تمامى خواهرانم مى‏خواهم که حجاب این لباس رزم را حافظ باشند.»  (شهید سید محمد تقى میرغفوریان)          

12)«خواهرم: از بى حجابى است اگر عمر گل کم است نهفته باش و همیشه گل باش.»  (شهید حمید رضا نظام)          

13) «حفظ حجاب هم چون جهاد در راه خداست» (شهید محمد کریم غفرانى)  

خواهر فقط حجاب
 «حجاب تو سنگر تو است، تو از داخل حجاب دشمن را مى بینى و دشمن تو را نمى بیند.» (سردار شهید رحیم آنجفى) 

خواهرم تو را به خون شهداء حجاب را فراموش نکن این دنیا فانی و گذراست.

 

 

 


 





تاریخ : جمعه 91/9/17 | 3:42 عصر | نویسنده : رضا | نظرات ()
.: Weblog Themes By BlackSkin :.